Gegard Mousasi heropent jacht op goud met gevecht tegen Lyoto Machida

Gegard Mousasi keert op 28 september aanstaande tijdens Bellator 228 terug op het canvas om het op te nemen tegen Lyoto Machida. Mousasi verloor zijn titel 22 juni jongstleden tegen Lovato Jr. en is er alles aan gelegen om het goud weer terug te winnen. Met Machida treft Mousasi een oude bekende. Beide heren vochten een aantal jaar geleden voor de UFC al eens tegen elkaar. Toen was het Machida die won via een beslissing.
De snelle terugkeer is precies wat Gegard Mousasi voor ogen had. De Nederlandse MMA legende is er alles aan gelegen om voor zijn fans weer een indrukwekkende overwinning neer te zetten. Het verlies tegen Lovato Jr. heeft hem tot op het bot gemotiveerd om de titel weer terug te pakken. De “Dreamcatcher” heeft sowieso nog een appeltje te schillen met Machida na zijn nipte verlies in 2014. Dit in combinatie met zijn jacht naar goud maakt de Nederlander hongeriger dan ooit!

Gegard Mousasi weet precies waar het mis ging in zijn laatste partij en beloofde dan ook dat hij er de volgende partij weer honderd procent zal staan. Je kunt hier zijn laatste partij terugkijken. Mousasi kan vertrouwen op zijn allround talent. Zowel staand als op de grond kan hij uitstekend uit de voeten. Hij heeft in zijn indrukwekkende carrière inmiddels 45 overwinningen bij elkaar gevochten. Maar liefst 38 keer besliste hij de wedstrijd voortijdig. Dat is ook de reden waarom veel fans uitkijken naar de gevechten van Mousasi. Ze zijn nooit saai en bieden altijd volop spektakel!

Zijn tegenstander Lyoto Machida is ook een legende in de sport. Hij won in 2009 de UFC Light Heavyweight titel en versloeg in zijn carrière grote namen als Tito Ortiz, Rashad Evans en Ryan Bader Na een indrukwekkende carrière in de UFC maakte hij in 2018 de overstap naar Bellator. In zijn eerste partij voor de promotie nam hij het op tegen voormalig kampioen Rafael Carvalho. Machida won via een Split Decision. Ook zijn tweede partij wist hij winnend af te sluiten. Met een spectaculaire flying knee gevolgd door een salvo aan stoten wist hij Chael Sonnen in de tweede ronde te verslaan. Net als Mousasi weet ook Machida veel van zijn partijen voortijdig te beslissen op spectaculaire wijze.

Het gevecht tussen Mousasi en Machida heeft alles in zich om een absolute knaller te worden. Naast hun indrukwekkende staat van dienst weten beide vechters dat een overwinning zeer waarschijnlijk zal leiden naar een titelgevecht. De partij wordt uiteraard uitgezonden op Spike TV

© MMA DNA​ x Spike Nederland​