Bellator MMA sluit 2019 af met allereerste evenement in Japan

Bellator MMA zal op 28 december aanstaande in Saitama, Japan het jaar 2019 gaan afsluiten. In samenwerking met het Japanse RIZIN FF zal het Bellator 237 evenement georganiseerd worden. Eveneens zal Bellator drie dagen later hun samenwerking verlenen voor het RIZIN FF 20 evenement eveneens in de wereldberoemde Saitama Super Arena. Wij focussen ons op het Bellator evenement.
Fedor vs. Rampage
 
Tijdens het Main Event zien we MMA legende Fedor Emelianenko op het canvas verschijnen. De Rus die in zijn hoogtijdagen liefst 28 maal op rij ongeslagen bleef wordt onder veel kenners gezien als de allerbeste Heavyweight vechter aller tijden. Emelianenko was dé te kloppen man in de tijd dat het Japanse PRIDE FC de marktleider was in het MMA. Emelianenko versloeg iedereen destijds en was dan ook de onbetwiste Heavyweight kampioen van de organisatie. Na uitstapjes bij RIZIN FF, M-1 Global en Strikeforce tekende Fedor in 2017 bij Bellator MMA. Fedor is tot dusver viermaal uitgekomen voor de organisatie. Zo verloor hij zijn debuut van Matt Mitrione, maar wist hij in de Heavyweight Grand Prix tot de finale te komen nadat hij van Frank Mir en Chael Sonnen had gewonnen. Uiteindelijk werd verloren van Ryan Bader.
 
Tegenstander Quinton "Rampage" Jackson is eveneens ongekend populair in Japan. De flamboyante vechter uit Memphis, Tennessee staat bekend om zijn harde partijen in de ring/kooi en zijn vaak grappige en bijdehante interviews zowel vooraf als na afloop van het gevecht. Rampage maakte net als Fedor furore bij PRIDE FC en was een van de bekendste gezichten van de organisatie.  Jackson zou nooit een titel winnen bij de organisatie, maar was meerdere malen wel heel dichtbij. Uiteindelijk pakte Jackson de titel bij de UFC. In 2007 stapte hij over naar de Amerikaanse organisatie en wist binnen de kortste keren de zeer populaire Chuck Liddell door middel van TKO in de eerste ronde te verslaan en de titel te claimen. Uiteindelijk wist Rampage de titel een keer succesvol te verdedigen. Na een mindere run vervolgens in de UFC tekende Jackson in 2013 bij Bellator MMA. Daar wist hij zijn eerste drie partijen te winnen, maar in verband met een contractdispuut keerde hij terug bij de UFC. Vervolgens werden de plooien bij Bellator glad gestreken en komt Jackson sinds 2016 voorgoed uit voor Bellator MMA. Net als Fedor won Jackson twee van zijn laatste vier gevechten. Zo werd gewonnen van Satoshi Ishii en van eeuwige rivaal Wanderlei Silva.
 
Op de Main Card van Bellator 237 in Japan staan nog een aantal zeer interessante partijen. Zo zien we tijdens het Co-Main Event voormalig Lightweight kampioen Michael Chandler in actie. Hij gaat het opnemen tegen Sidney Outlaw. Outlaw vervangt Benson Henderson die in verband met een blessure niet in actie kan komen.  Eveneens geeft ook de populaire Engelsman Michael Page acte de présence. Hij neemt het op tegen voormalig UFC vechter Shinsho Anzai. Dit gevecht is een van de vier Bellator vs. RIZIN FF gevechten op de Main Card.
 
Hieronder de overige Main Card gevechten.
  • Lorenz Larkin vs. Keita Nakamura (Bellator vs. RIZIN FF)
  • Ilara Joanne  vs. Kana Watanabe (Bellator vs. RIZIN FF)
  • Goiti Yamauchi vs. Daron Cruickshank (Bellator vs. RIZIN FF)
 
Het Bellator 237 evenement is vanaf 21.30u aankomende zondag te zien bij Spike TV.