Gaat Mousasi voor de vacante Middleweight titel vechten bij Bellator MMA?

Het is een tumultueuze week in de Middleweight divisie bij Bellator. Zo heeft huidig kampioen Rafael Lovato Jr. aangegeven voorlopig niet meer in actie te zullen komen in verband met een blessure bij zijn hersenen. Deze blessure kwam aan het licht nadat de Amerikaan scans had laten maken. Lovato Jr. gaf aan in de JRE Podcast dat hij voorlopig niet zou terugkeren in het MMA en sloot zelfs een vroegtijdig einde van zijn Pro-MMA carrière niet uit.
Hierdoor lijkt een rematch tussen Gegard Mousasi en Rafael Lovato Jr. voorlopig van de baan. Maar wat gaat Bellator nu doen? Behoudt Lovato Jr. zijn titel en komt er een interim titelgevecht? Of wordt de titel van Lovato Jr. vacant en komt er een titelgevecht tussen twee andere vechters? Het is een kwestie waar Bellator CEO Scott Coker zich over zal moeten buigen de komende weken. De Bellator baas liet weliswaar weten dat er voorlopig geen titelgevecht gepland staat in de divisie, maar de vraag is voor hoelang dit het geval zal zijn.
 
Inmiddels heeft Bellator Welterweight kampioen Douglas Lima al aan de deur geklopt. Via zijn manager liet hij weten graag voor de titel te willen vechten een gewichtsklasse hoger. Lima zou graag vechten voor de vacante titel tegen de Nederlander echter moeten we afwachten hoe Bellator hierover denkt. Ook mannen als John Salter die zeven van zijn acht Bellator partijen won en alleen tegen Lovato Jr. te kort kwam lijkt een serieuze kandidaat om tegen Mousasi te vechten mocht de titel eventueel vacant worden.
 
Saillant detail is dat Lima vorig jaar nog een deel van zijn trainingskamp bij Kops Gym deed in Amsterdam. De plaats waar Mousasi ook traint. Salter daartegen versloeg recent Mousasi's trainingspartner Costello van Steenis. Tot slot is er ook nog een derde optie. Het Russische toptalent Anatoly Tokov wordt door veel fans gezien als een toekomstig kampioen. Met vijf overwinningen in evenveel gevechten heeft Tokov tot dusver furore gemaakt binnen de organisatie.
 
Gegard Mousasi zelf was duidelijk via Twitter. Hij is klaar voor de volgende uitdaging en heeft een voorkeur voor partijen tegen John Salter of Douglas Lima.
 
 
We moeten dus afwachten wat er gaat gebeuren in de Middleweight divisie in de aankomende weken/maanden. Een ding is zeker, Mousasi wil zijn belt terug echter zijn er meer dan genoeg kapers op de kust.
 
Blijf Spike Nederland volgen voor je laatste Bellator MMA nieuws.