Interessante partijen tijdens eerste Bellator MMA evenement sinds de coronacrisis

Deze week is het dan eindelijk zover. Bellator MMA keert voor het eerst terug sinds de coronacrisis. De organisatie van Scott Coker organiseert Bellator 242 in de Mohegan Sun Arena te Uncasville, Connecticut. Het hoofdgevecht van de avond gaat tussen Ricky Bandejas en Sergio Pettis in de Bantamweight divisie. De Main Card bestaat uit vier gevechten die allemaal op papier spektakel beloven.
Voor Bandejas gaat dit zijn zesde partij worden binnen de organisatie. De man uit New Jersey kwam voor het grote publiek als vrijwel onbekende binnen in 2018. Echter gaf hij meteen zijn visitekaartje af door de Ierse publiekslieveling James Gallagher op een keiharde knockout in de eerste ronde te trakteren. Bandejas verloor vervolgens tweemaal, maar heeft sindsdien met twee KO overwinningen de weg weer naar boven ingezet. Hij treft Sergio Pettis op zijn pad. Pettis kwam vorig jaar over van de UFC. Pettis wilde graag naar Bellator MMA. Tijdens zijn debuut liet Pettis meteen al zien dat hij iemand is om rekening mee te houden. Met speels gemak versloeg hij Alfred Khashakyan in de eerste ronde door middel van een Guillotine Choke Submission. Deze partij tussen Bandejas en Pettis heeft de status van Main Event niet zomaar gekregen van Bellator. Spektakel gegarandeerd!!!
 
Comeback vs. Meervoudig regionaal Amerikaanse kampioen.
  
Tijdens het Co-Main Event zien we een partij tussen de Canadees Jordan Mein en de Amerikaan Jason Jackson. Mein maakt na een "MMA pensioen" van twee jaar zijn comeback op het professioneel niveau. Mein verliet na een periode van vijf jaar in 2018 de UFC. De Canadees wilde zich richten op andere dingen. Echter is de altijd sterk vechtende Canadees hierop teruggekomen en tekende hij bij Bellator MMA. Tegenover hem staat Jason Jackson. De Amerikaan is een echte publieksvechter en heeft bij regionale organisatie als LFA, Titan FC en Victory FC titels weten te behalen. Jackson die bij Sanford MMA traint met onder andere Gilbert Burns en Michael Johnson verloor zijn debuut voor Bellator MMA tegen Ed Ruth, maar maakte dat in zijn meest recente partij goed door een overwinning te pakken tegen de Japanner Kiichi Kunimoto.
 
"The Hype" vs. The Undefeated

 
Tywan Claxton heeft sinds zijn debuut bij Bellator MMA al een ongelooflijke hype om hem heen hangen. De Amerikaan wist door middel van een spectaculaire Flying Knee te winnen. Daarop volgden nog een vier overwinningen tegen onder meer Cris Lencioni en James Bennett. Claxton die inmiddels vijf achtereenvolgende overwinningen op zijn naam had staan kreeg een behoorlijke stap omhoog in competitie tegen Emmanuel Sanchez. Deze stap bleek nog iets te hoog voor Claxton waardoor hij voor het eerst in zijn carrière verloor. Echter wist hij deze misstap tijdens zijn meest recente partij recht te zetten. In Hawaii werd Braydon Akeo door middel van Unanimous Decision verslagen. Nu wacht de ongeslagen Nieuw-Zeelander Jay Jay Wilson. Wilson is eigenlijk het tegenovergestelde van Claxton. Geen KO specialist maar een Submission specialist. Wilson wist vier van zijn vijf overwinningen via Submission te winnen. De andere overwinning kwam door middel van KO waardoor Wilson nog altijd een 100% finish-en win ratio bezit. Wilson heeft hiermee voor het eerste een plekje op de Main Card afgedwongen.
 
De Main Card opener
  
Net als alle andere partijen is ook de Main Card opener op papier een interessant gevecht. Aaron Pico neemt het op tegen Solo Hatley Jr. Pico brengt altijd spektakel en vecht nooit een saai gevecht. Pico bracht een ongelooflijke hype met zich mee toen hij zijn debuut maakte in het MMA. Pico werd echter gematcht tegen Zach Freeman. Iemand met veel meer MMA ervaring dan Pico. Het debuut liep dan ook uit in een flinke teleurstelling. Echter wist Pico zich te herpakken met vier achtereenvolgende overwinningen. Inclusief een overwinning tegen voormalig titeluitdager Leandro Higo. Hierdoor kwam Pico de top 5 van de divisie binnen. Echter verloor hij vervolgens van zowel Henry Corrales als Adam Borics. Pico wist in zijn meest recente partij het tij te keren door Daniel Carey hard KO te slaan in de tweede ronde. Echter heeft hij met Solo Hatley Jr. in het vooruitzicht wederom een zeer moeilijke tegenstander. Hatley Jr. wist in het regionale Amerikaanse circuit sterke partijen te vechten tegen onder meer TJ Britton en AJ Cunningham. De Amerikaan tekende eerder dit jaar zijn contract bij Bellator MMA. Tijdens zijn debuut wist hij favoriet Gaston Bolanos door middel van Split Decision te verslaan.
 
Check hier de complete line-up voor Bellator 242.
 
Preliminary Card:
-  Rudy Schaffroth vs. Ras Hylton
-  Raufeon Stots vs. Cass Bell
-  Mark Lemminger vs. Jake Smith
 
Main Card.
- Aaron Pico vs. Solo Hatley, Jr.
- Tywan Claxton vs. Jay Jay Wilson
- Jason Jackson vs. Jordan Mein
- Ricky Bandejas vs. Sergio Pettis
 
Bellator 242 is zaterdag 25 juli te zien vanaf 22.30u op Spike TV. Uiteraard blijf je voor het laatste nieuws Spike TV Nederland checken. The place to be voor de laatste ontwikkelingen in de Bellator MMA wereld!!!!