DENISE KIELHOLTZ BEGINT 2020 CAMPAGNE TIJDENS BELLATOR 239 IN THACKERVILLE

DENISE KIELHOLTZ ZAL HAAR JACHT OP DE BELLATOR WOMEN’S FLYWEIGHT TITEL OP 21 FEBRUARI AANSTAANDE VERVOLGEN IN THACKERVILLE, OKLAHOMA. DE NEDERLANDSE NEEMT HET TIJDENS BELLATOR 239 OP TEGEN DE AMERIKAANSE KRISTINA WILLIAMS. DE PARTIJ ZAL PLAATSVINDEN IN HET WINSTAR WORLD CASINO & RESORT. VOOR KIELHOLTZ GAAT DIT DE ZESDE KEER WORDEN DAT ZE DE BELLATOR KOOI ALS MMA VECHTSTER GAAT BETREDEN. DE NEDERLANDSE IS UITERAARD NOG ALTIJD DE BELLATOR WOMEN’S FLYWEIGHT KICKBOKS KAMPIOENE.
Uiteraard ligt de focus op het hoofdgevecht van de avond zoals eerder aangegeven is dat het titelgevecht tussen de huidige kampioene Julia Budd en MMA legende Cris Cyborg. De Canadese Budd gaat proberen voor de vierde maal haar titel te verdedigen. Cyborg daarentegen maakt haar debuut en zal meteen een statement willen maken naar de rest van de divisie. Echter zal dit een behoorlijke opgave worden aangezien Budd al ruim acht jaar niet meer verloren heeft.  
 
Sinds de invoering van de Bellator Women's Featherweight divisie is Budd al van de partij. De Canadese wist de inaugurele titel te winnen door onze landgenote Marloes Coenen te verslaan.  Vervolgens wist Budd liefst driemaal haar titel te verdedigen en is ze vooralsnog ongeslagen en ongenaakbaar in de Bellator kooi. Echter zal ze aanstaande zaterdag voor de moeilijkste opgave staan in haar Bellator carrière. Niemand minder dan MMA legende Cris Cyborg zal gaan proberen haar de titel afhandig te maken. Cyborg is een van de absolute wereldsterren in het huidige MMA. De Braziliaanse won op haar weg naar de Bellator kooi liefst drie wereldtitels bij top organisaties. Eind vorig jaar tekende Cyborg bij Bellator MMA en werd ze herenigd met haar oude Strikeforce baas Scott Coker. Het was dan ook een "no-brainer" voor iedereen dat Cyborg voor de titel ging vechten. Budd liet meteen weten de partij te accepteren. De fans kunnen een absoluut spektakelstuk verwachten!!
 
Op Bellator 238 Main Card staan nog vijf andere gevechten. In eerste instantie zou ook Dillon Danis zijn opwachting maken op de card. Echter raakte hij geblesseerd. De teamgenoot van Conor McGregor werd hierdoor van het evenement gehaald. Ondanks het verlies van Danis staan er nog altijd een aantal zeer sterke partijen op het programma.
 
De Featherweight Grand Prix gaat verder.
Eveneens zien we tijdens het Co-Main Event een zeer belangrijke en interessante partij in de Featherweight divisie. De ongeslagen Hongaar Adam Borics zal het opnemen tegen voormalig Bantamweight kampioen Darrion Caldwell. De partij maakt deel uit van de Bellator Featherweight Grand Prix. De winnaar zal het later dit jaar in de halve finale moeten gaan opnemen tegen hét toptalent van Bellator, de ongeslagen AJ McKee. McKee won immers zijn kwartfinale partij in december vorig jaar tegen Derek Campos. De overige twee kwartfinales vinden plaats in maart.
 
Verliezende achtste finalisten Featherweight Grand Prix op zoek naar revanche.
Op de Main Card staat ook een gevecht tussen Juan Archuleta en Henry Corrales. Archuleta is een van de absolute topvechters in de Featherweight divisie. In zijn meest recente partij (titelgevecht) verloor hij voor het eerst in 19 (!!) partijen van de huidige kampioen Patricio "Pitbull" Freire. Tegenstander Corrales verloor eveneens zijn laatste partij tegen Darrion Caldwell, maar wist daarvoor vijf partijen achter elkaar te winnen. Waaronder een voor veel mensen verrassende overwinning door middel van KO tegen Aaron Pico.
 
De vergeten debutanten.
Doordat de focus ligt (geheel logisch) op het debuut van Cris Cyborg voor Bellator aankomende zaterdag wordt het debuut van Sergio Pettis door veel fans over het hoofd gezien. De van de UFC overgekomen Pettis tekende eind vorig jaar een contract voor meerdere gevechten bij Bellator MMA. Het broertje van voormalig UFC Lightweight kampioen Anthony Pettis heeft in zijn jaren bij de UFC al meerdere malen laten zien tot wat hij in staat is. Zo heeft "Baby-Pettis" overwinningen op zijn resumé staan tegen topvechters als Joseph Benavidez, Brandon Moreno en John Moraga. Pettis die in zowel de Flyweight als Bantamweight divisie uitkomt treft tijdens zijn Bellator debuut de Armeense Amerikaan Alfred Khashakyan. Khashakyan is een vechter uit het Glendale Fight Club kamp waar onder meer vechters als Edmen Shahbazyan en ook Ronda Rousey vandaan komen. Ook Khashakyan maakt zijn Bellator debuut tijdens dit evenement.
 
Een kickbokskampioen keert terug in het MMA.
Ook de zeer populaire Raymond Daniels maakt voor de tweede keer tijdens een MMA evenement zijn opwachting voor Bellator. De Amerikaan is de huidige Bellator Kickboxing kampioen in de Welterweight divisie. Vorig jaar won hij zijn Bellator MMA debuut door middel van een zeer spectaculaire KO. Deze KO werd door veel mensen bestempeld als een van de beste KO's aller tijden. Daniels treft Jason King die zijn Bellator MMA debuut maakt. King komt over van de sterke regionale Amerikaanse organisatie Valor Fights.
 
Een bokskampioene gaat voor haar tweede MMA overwinning.
De Main Card zal geopend worden door een Flyweight partij bij de vrouwen tussen Ava Knight en Emilee Gettys. Knight vocht eenmaal in haar MMA carrière en wist te imponeren met een KO overwinning in de derde ronde. Knight komt over van het boksen waarin zij haar sporen verdiende. Tegenstandster Gettys had een ongelooflijk matige start van haar MMA carrière. Echter won ze haar laatste drie gevechten en krijgt ze nu de kans om haar Bellator debuut te maken. Saillant detail is dat Gettys verloor van de Shannon Goughary, de vrouw die op haar beurt verloor van Ava Knight.
 
Bekijk hier de complete Main Card voor Bellator 238.
- Ava Knight vs. Emilee Gettys
- Raymond Daniels vs. Jason King
- Sergio Pettis vs. Alfred Khashakyan
- Juan Archuleta vs. Henry Corrales
- Adam Borics vs. Darrion Caldwell
- Julia Budd vs. Cris Cyborg
 
Bellator 238 is op zondagavond vanaf 22.30u te zien op Spike TV. Blijf op de hoogte van al je nieuws met betrekking tot Bellator MMA via Spike Nederland.