Drie Nederlanders vechten in China tijdens ONE Championship: Age of Dragons

De grootste vechtsportorganisatie in Azië zal op 16 november aanstaande een evenement organiseren in Beijing, China. Het is een evenement dat bij de Nederlandse vechtsportliefhebbers met grote rode letters in de agenda zal staan. Zo zullen Ilias Ennahachi en Tarik Khbabez beiden te zien zijn in titelgevechten. Ennahachi verdedigt zijn titel terwijl Khbabez voor de inaugurele titel binnen zijn gewichtsklasse vecht. Eveneens maakte de Nederlandse kickbokslegende Jorina Baars haar promotionele debuut. Baars komt over van de Bellator Kickboxing organisatie.
ONE Championship werd opgericht in 2011 en richtte haar pijlen in eerste instantie alleen op het MMA. Echter werd vanaf 2018 de zogeheten "ONE Super Series" toegevoegd. Hierdoor werden nu ook Kickboks en Muay Thai partijen onderdeel van de organisatie.


Op 16 november zal huidig ONE Championship Kickboxing Flyweight kampioen Ilias Ennahachi tijdens het Main Event zijn titel op het spel zetten tegen Wang Wenfeng. Voor Ennahachi gaat dit zijn eerste titelverdediging worden voor de organisatie. De Marokkaanse Nederlander die traint bij Said El Badaoui wist in Augustus van dit jaar de titel te winnen. Hij versloeg tijdens zijn ONE Championship debuut de thuisfavoriet Petchdam Petchyindee Academy in de derde ronde via een KO. Nu wacht de Chinees Wenfeng. Beide mannen vochten in andere organisaties al tweemaal tegen elkaar. De tussenstand is in evenwicht.


Tijdens het Co-Main Event zal de Marokkaanse Nederlander Tarik Khbabez vechten om de inaugurele ONE Championship Kickboxing Light-Heavyweight titel. Khbabez heeft tot dusver een ongelooflijk sterke indruk achter gelaten bij de organisatie. Zo wist hij in zijn debuut voor de organisatie te winnen van de beresterke Alain Ngalani. Na vervolgens ook te hebben gewonnen van achtereenvolgens Ibrahim El Bouni, Anderson "Braddock" Silva en Andrei Stoica was het ook geen verrassing dat de ARJ Trainingen vechter onder leiding van Maikel Polanen voor de titel zou mogen gaan strijden. Khbabez neemt het op tegen Roman Kryklia. Kryklia maakt zijn promotionele debuut voor de organisatie, echter zijn beide mannen oude bekenden. Khbabez won vier jaar geleden al eens van Kryklia en zal dat kunststukje op 16 november graag willen herhalen.


Tot slot maakt ook de Den Helderse Jorina Baars haar lang verwachte ONE Championship Kickboxing debuut. Baars is een van de allerbeste Kickboksers ter wereld. In haar professionele carrière wist Baars van haar 49 partijen er liefst 46 te winnen. Driemaal eindigde de partij onbeslist waardoor ze tot op de dag van vandaag nog altijd ongeslagen is. Baars heeft tal van wereldtitels aan haar muur hangen en wierf Internationale bekendheid door in 2014 Cris Cyborg te verslaan en de Lion Fight Muay Thai titel te winnen. Deze titel wist ze ook nog driemaal met succes te verdedigen. Vervolgens stapte Baars over naar Bellator Kickboxing. Ook hier wist Baars haar drie partijen te winnen. Na vervolgens een partij bij WFL heeft ze nu bij ONE Championship getekend. Haar tegenstander, de Duitse Christina Breuer weet in ieder geval dat ze een zeer gemotiveerde Baars tegenover haar krijgt. Baars zal uitkomen in de Women's Featherweight divisie. In deze divisie is nog nooit voor een titel gevochten. Mocht Baars winnen dan zal een titelgevecht een zeer waarschijnlijke volgende stap zijn.


Van de overige Nederlanders heeft alleen Brown Pinas een gevecht staan voor de organisatie. Pinas zal het op 22 november in Singapore gaan opnemen tegen Liam Nolan in de Featherweight divisie. Deze partij zal zijn op Muay Thai regels. ONE Championship is te bekijken via de ONE Championship app en via het YouTube kanaal van de organisatie. Het Age of Dragons evenement is te zien vanaf 10.00u zaterdagochtend op 16 november.