Naar nieuws

Schroef je eigen huis in elkaar met dit DIY-huis

6 december 2017

Delen:
Nieuws

Nieuwbouwhuizen lijken met bosjes tegelijk uit de grond te springen, maar voordelig en duurzaam is het bouwen van een huis vaak niet. Gelukkig denken steeds meer knappe koppen na over dit probleem en zijn er al een paar alternatieven ontwikkeld.

Neem het Franse PopUp House project, dat het niet alleen makkelijker maakt om een huis te bouwen, maar ook een stuk voordeliger. De huizen lijken bijna uit de kluiten gewassen LEGO-huizen, aangezien ze op een soortgelijke manier in elkaar geschoven worden en er niet veel meer nodig is dan een paar goede schroevendraaiers.

 

Een basismodel van het PopUp House kan binnen een maand opgezet worden. Het frame staat al binnen een week. Omdat vrijwel alles in elkaar geschroefd wordt, komt er geen dure of ingewikkelde apparatuur aan te pas. Ondanks het gemak waarmee hij opgezet kan worden, doet een PopUp House amper onder voor een ‘normaal’ huis – zo zou de isolatie fantastisch zijn.

In onderstaande video is te zien hoe dit DIY-huis in elkaar gezet wordt. Eerst wordt een basisframe op de grond gelegd met daarbovenop enkele isolatieblokken. Soortgelijke isolatieblokken vormen ook de muren van het huis (afgewerkt met houten planken), en worden rechtop gezet zodra een tweede ondergrond is neergelegd. De afwerking is erg modern, en als het eenmaal staat kun je er zelf nog naar hartenlust aan klussen.

 

Het model in de video – 150 vierkante meter in oppervlakte – heeft genoeg ruimte voor twee badkamers, een kantoor, drie slaapkamers en een grote, open woonkamer. Omdat het huis zo makkelijk in elkaar te zetten zijn er ook opties voor grotere huizen en andere indelingen. Elke vierkante meter kost je rond de €1.000 tot €1.600, en daar krijg je een bijna volledig recyclebaar en duurzaam huis voor terug.


Delen: