“Gevecht van de eeuw” eindigt in anticlimax tijdens GLORY Collision 2

Het was dé strijd waar door alle kickboks liefhebbers over de hele wereld naar werd uitgekeken. De wereldtitelpartij rematch tussen kampioen Rico Verhoeven en kickboks legende Badr Hari. Het GelreDome in Arnhem was afgeladen voor deze partij. Het zou een geweldig gevecht worden met mooie en harde combinaties en zeer technische stoten, echter eindigde de partij in een anticlimax.
De vraag die bij veel mensen in het hoofd rondspookte. Kan Badr Hari zijn topniveau uit de K-1 tijd wederom behalen? Die vraag beantwoordde Hari al in de eerste ronde. Hari wist Verhoeven te verleiden tot een slagenwisseling en wist de kampioen te raken. Verhoeven ging neer en kreeg acht tellen. Verhoeven zou verder kunnen. Echter pakte Hari de eerste ronde met een 10-8 score. Verhoeven kwam vervolgens sterk terug in de tweede ronde en wist meer het spelletje te spelen wat we van de kampioen kennen. Afstand bewaren, combinaties maken en de tegenstander weinig tot geen mogelijkheid geven om iets terug te doen. Verhoeven pakte deze ronde dan ook met een 10-9 score. In de derde ronde bracht Badr Hari het GelreDome wederom in extase. Ditmaal wist hij met een hoge trap Verhoeven naar het canvas te krijgen. Hierdoor wist Hari dat hij (mocht er niks geks meer gebeuren) ook deze ronde met 10-8 zou gaan winnen en dat Verhoeven in ieder geval risico's zou moeten gaan nemen om de titel te behouden. Maar tot het einde van die derde ronde zou het niet komen. Hari probeerde Verhoeven met een draaitrap te raken, maar blesseerde zijn been in de draai. Hari kon niet verder waardoor Verhoeven zijn titel behield door middel van een Technisch Knockout in verband met een blessure. Hari was ontroostbaar na het gevecht en baalde uiteraard gigantisch. De Marokkaanse Nederlander zette een zeer sterke partij neer, maar zag uiteindelijk de titel aan zijn neus voorbij gaan. Verhoeven probeerde Hari op te beuren en beide mannen omhelsden elkaar uiteindelijk. Verhoeven liet weten dat hij Hari veel beterschap toewenste en hij hem verzekerde de partij voor een derde keer te willen doen.
 
Voordat Verhoeven en Hari op het canvas verschenen waren er nog 12 partijen te aanschouwen. Lees hieronder alles over die partijen.
 
GLORY 74 SuperFight Series.
 
De eerste Nederlander die zijn opwachting maakte in Arnhem was Kevin van Heeckeren. Van Heeckeren nam het op tegen de Zwitserse Congolees Ulric Bokeme. Van Heeckeren wist echter niet te overtuigen en verloor de partij unaniem op punten. Vervolgens wist Donovan Wisse wel de overwinning te pakken. De topcontender in de Middleweight divisie nam het op tegen de Braziliaan Cesar Almeida die zijn GLORY debuut maakte. Wisse won het gevecht op vier van de vijf scorecards op punten. Tot slot vocht ook nog Jahfarr Wilnis in de Heavyweight divisie tegen Antonio Plazibat. Wilnis die er zeer afgetraind uitzag kon echter zijn negatieve spiraal niet doorbreken. Via een verdeeld besluit verloor hij van de Kroaat. In de overige twee SuperFight Series partijen wisten Rebekah Irwin en Nordine Mahieddine beiden de overwinning te pakken.
 
Uitslagen.
 • Rebekah Irwin verslaat Yi Xu dmv Verdeeld Besluit.
 • Ulric Bokeme verslaat Kevin van Heeckeren dmv Unaniem Besluit.
 • Nordine Mahieddine verslaat Cihad Kepenek dmv een Extra Ronde.
 • Donovan Wisse verslaat Cesar Almeida dmv Meerderheids Besluit.
 • Antonio Plazibat verslaat Jahfarr Wilnis dmv Verdeeld Besluit.
 
GLORY 74
 
Deze card begon met een explosief gevecht tussen de Israëliër Itay Gershon en de Chinees Li Zhaoyong. Gershon wist met fraaie draaitrappen de Chinees meerdere malen in zijn achteruit te zetten. Het was dan ook verrassend dat een jurylid de partij als een gelijkspel zag. De andere vier juryleden hadden wel opgelet en gaven de overwinning aan Gershon. Vervolgens was het de beurt aan Michael Duut om zijn opwachting te maken tegen Ariel Machado. De Groninger zit helaas in een mindere periode op dit moment en kwam daar ook niet uit tegen de Braziliaan Machado. Duut verloor via unaniem besluit. Vervolgens wist Serhiy Adamchuk met een verdeeld besluit Aleksei Ulianov te verslaan en daarmee een titelgevecht veilig te stellen tegen Featherweight kampioen Petchpanomrung Kiatmookao op 29 februari volgend jaar in Utrecht

tijdens GLORY 75. De GLORY 74 card werd afgesloten met een wereldtitelgevecht tussen Middleweight kampioen Alex Pereira en de Nederlandse Turk Ertugrul Bayrak. Bayrak die bekend staat als een zeer sterke vechter wist het Pereira echter niet moeilijk te maken. De Braziliaan is een klasse apart in de Middleweight divisie en liet dit ook in Arnhem zien. Pereira won de partij in de eerste ronde door middel van een KO. Het zal voor GLORY een uitdaging worden om voor Pereira een geduchte tegenstander op korte termijn in de Middleweight divisie te vinden.
 
Uitslagen.
 • Itay Gershon verslaat Li Zhaoyang dmv Meerderheids Besluit.
 • Ariel Machado verslaat Michael Duut dmv Unaniem Besluit.
 • Serhiy Adamchuk verslaat Aleksei Ulianov dmv Verdeeld Besluit.
 • Alex Pereira verslaat Ertugrul Bayrak dmv KO (Stoot) – Ronde 1, 3:00.
 
GLORY Collision 2
 
GLORY Collision 2 werd afgetrapt met een dominante overwinning van Zakaria Zouggary tegen de Amerikaan Asa Ten Pow. Ten Pow was nog ongeslagen bij GLORY en is een van de gezichten van de Amerikaanse enclave binnen de organisatie. Ten Pow kon het echter Zouggary nauwelijks moeilijk maken. Zouggary vocht agressief, maar wel zeer gecontroleerd. Een zeer indrukwekkende overwinning van Zouggary door middel van een unaniem besluit was het gevolg. Vervolgens maakte Mohammed Jaraya zijn opwachting tegen Massaro Glunder. Jaraya straalde de hele week al van top tot teen. Hij vond het een absolute eer om op dezelfde card te staan als zijn held Badr Hari. De talentvolle Marokkaanse Nederlander nam het op tegen Massaro Glunder. Glunder komt uit voor Mike's Gym (de gym waar Hari traint). Beide vechters begonnen zeer agressief aan de partij. Het was echter wel duidelijk dat Jaraya technisch de bovenliggende partij was en uiteindelijk ook een terechte overwinning mee naar huis nam. Na deze partij was het de beurt aan Luis Tavares. De Rotterdammer die als tweede geklasseerd is in de Light-Heavyweight rankings nam het op tegen de Fransman Stephane Susperregui. Tavares wist in de eerste ronde met een fantastisch getimede stoot naar het lichaam een knockdown te forceren. Susperregui stond echter met een van pijn vertrokken gezicht op. Tavares wist vervolgens de partij zonder kleerscheuren uit te vechten en wist een op het zicht eenvoudige partij op punten te winnen. Tavares moet nu gaan afwachten wat GLORY gaat doen. Kampioen Vakhitov is al een tijdje geblesseerd en interim kampioen Alex Pereira vecht ook in de Middleweight divisie (waar hij de onbetwiste kampioen is).  
 
Uitslagen.
 • Zakaria Zouggary verslaat Asa Ten Pow dmv Unaniem Besluit.
 • Mohammed Jaraya verslaat Massaro Glunder dmv Unaniem Besluit.
 • Luis Tavares verslaat Stephane Susperregui dmv Unaniem Besluit.
 • Rico Verhoeven verslaat Badr Hari dmv TKO (Blessure) – Ronde 3, 0:59.