Naar nieuws

Spike and Chill: The Art of the Steal

16 oktober 2018

Delen:
Nieuws

Twee broers besluiten hun roversbende voor een allerlaatste keer bij elkaar te roepen om een kostbaar boek te stelen in The Art of the Steal. De heist movie met Kurt Russell en Matt Dillon in de hoofdrollen beleeft vrijdag 19 oktober zijn televisiepremière tijdens de Vrijdagavond Filmavond van Spike en wij zetten vier leuke weetjes over de film op een rijtje.

Comeback
Mede door zijn hoofdrol van Crunch Calhoun in The Art of the Steal maakte acteur Kurt Russell een comeback in Hollywood. Na de Grindhouse-film Deathproof van Quentin Tarantino uit 2007, raakte de Amerikaan een beetje in de vergetelheid in Tinseltown. Waar hij in de jaren ’80 en ’90 furore maakte met (actie)komedies als Escape from New York, Big Trouble in Little China, Overboard, Tequila Sunrise, Tango & Cash, Backdraft en Escape from L.A., leek Russell aan het eind van de zeroes op een gedwongen pensioen af te stevenen. Zijn rol in de heist movie van de Canadese regisseur Jonathan Sobol bracht hem terug in de spotlights. Sindsdien was de acteur te zien in grote Hollywoodproducties als Furious 7, The Hateful Eight, Deepwater Horizon, Fast & Furious 8 en Guardians of the Galaxy Vol. 2.

Love interest
Hoewel beide acteurs al decennia meelopen in Hollywood, betekende The Art of the Steal voor Kurt Russell en Matt Dillon pas hun eerste samenwerking. Die laatste speelde trouwens wel al eens de filmechtgenoot van Russells stiefdochter Kate Hudson. De dochter uit een eerdere relatie van Russells echtgenote Goldie Hawn, die Russell overigens altijd als haar vader heeft beschouwd, is in You, Me and Dupree te zien als Molly, de kersverse vrouw van Dillons personage Carl.

De leerling
Voor de droogkomische noot in The Art of the Steal zorgt Jay Baruchel. De Canadese acteur die je misschien kent van komedies als Knocked Up, She’s Out of My League en This is the End speelt in deze film de rol van Francie Tobin. Crunch (Russell) introducteert hem bij Nicky (Dillon) als zijn leerling. Zijn broer merkt dan op dat Crunch net een tovenaar is. Een directe verwijzing naar de film The Sorcerer’s Apprentince, waarin Baruchel de tovenaarsleerling van Nicolas Cage speelt.

Nederlands tintje
The Art of the Steal bevat een scène waarbij gesuggereerd wordt dat deze zich in Amsterdam afspeelt. In werkelijkheid werd die scène echter opgenomen in de Roemeense hoofdstad Boekarest. Desondanks zit er tóch een Nederlands tintje aan de film. Wanneer Guy de Cornet, één van de leden van de roversbende, aankomt op het vliegveld, is het overzichtsschot niet dat van een Canadese luchthaven, maar van Terminal 2 op onze eigen nationale luchthaven Schiphol.

Je ziet The Art of the Steal, én het shot van onze nationale luchthaven, vrijdag 19 oktober om 20.30 uur op Spike!


Delen: