Rafael Lovato Jr. doet afstand van zijn Bellator Middleweight titel

De ongeslagen Amerikaan Rafael Lovato Jr. heeft noodgedwongen afstand gedaan van zijn Bellator MMA Middleweight titel. Lovato Jr. liet scans maken van zijn hoofd. Hierdoor kwam aan het licht dat er een zeldzame ziekte werd geconstateerd aan de hersenen. Eerder gaf Lovato Jr. al aan hierdoor voorlopig niet meer in actie te komen voor Bellator MMA. Nu heeft de inmiddels voormalig kampioen besloten de titel vrij te geven zodat de divisie verder kan.
Dit betekend indirect ook dat Gegard Mousasi waarschijnlijk snel weer voor de titel zal vechten. Een rematch met Lovato Jr.  zou eigenlijk plaatsvinden, maar doordat Lovato Jr. aan de kant stond met een blessure bleef de rematch uit. Nu zal Bellator zich moeten gaan buigen wie er voor de vacante titel zal gaan vechten. Mousasi lijkt een "no-brainer" als een van de twee vechters die in aanmerking zal komen. Bellator heeft verder nog drie andere opties.
 
Optie 1 is qua naam en marketing gewijs misschien wel de meest voor de hand liggende optie. Welterweight kampioen Douglas Lima had aangegeven graag voor de vacante titel tegen Mousasi te willen vechten. Mousasi heeft zelf aangegeven hier absoluut voor open te staan. Lima is een van de meest herkenbare gezichten en een van de beste vechters die Bellator MMA in de gelederen heeft. Een titelgevecht tegen Mousasi lijkt dan ook voor de hand te liggen.
 
Optie 2 is John Salter. Salter verloor in Bellator MMA alleen van Rafael Lovato Jr. De andere partijen wist hij allemaal winnend af te sluiten. Meest recent versloeg hij Costello van Steenis de teamgenoot van Gegard Mousasi. Tot slot zal de laatste optie de Rus Anatoly Tokov zijn. De protegé van MMA legende Fedor Emelianenko won tot dusver al zijn gevechten voor de organisatie en het lijkt een kwestie van tijd voordat we hem voor de titel zien vechten.
 
Wat er ook gaat gebeuren. Een titelgevecht lijkt voor Mousasi er snel aan te komen. Blijf Spike TV Nederland in de gaten houden voor het laatste Bellator MMA nieuws.