Naar nieuws

The Wedding Ringer bewijst dat trouwfilms ook hilarisch kunnen zijn

8 oktober 2018

Delen:
Nieuws

Wanneer in Hollywood films over trouwen of bruiloften gemaakt worden, zijn deze vaak vanuit vrouwelijk perspectief. Of het is een romantische komedie waarin de beste vriend van de bride to be ineens beseft dat hij meer van haar wil zijn dan alleen bff. Dat het ook anders kan, bewijst The Wedding Ringer. De hilarische komedie met Josh Gad en Kevin Hart in de hoofdrollen, beleeft vrijdag 12 oktober zijn televisiepremière tijdens de Vrijdagavond Filmavond van Spike.

The Wedding Ringer betekende voor Jeremy Garelick zijn regiedebuut. Helemaal groen was Garelick trouwens niet, samen met scenarist Jay Lavender schreef hij eerder al het script voor The Break-Up met Jennifer Aniston en Vince Vaughn. Die laatste zag de regisseur ook voor zich in één van de hoofdrollen in The Wedding Ringer. Waarbij Owen Wilson dan de aanstaande bruidegom moest spelen.

Inderdaad, dat zou een reünie zijn geweest van het koppel dat in Wedding Crashers menig bruiloft op zijn kop zet. Het succes van die komedie uit 2005 heeft er zeker aan bijgedragen dat films over het huwelijk ook best hilarisch mogen zijn. Sindsdien verschenen natuurlijk nog tal van mierzoete trouwfilms, met titels als I Love You, Man, The Hangover, I Now Pronounce You Chuck & Larry en Bridesmaids werden ook liefhebbers van volledig over the top komedies bediend.

In dat rijtje past The Wedding Ringer naadloos. Josh Gad speelt de rol van Doug Harris, een aanstaande bruidegom met een tamelijk groot probleem. De gezette ict-expert heeft namelijk nog geen ‘best man’. Met nog twee weken te gaan tot hij in de echt wordt verbonden met zijn grote liefde Gretchen (The Big Bang Theory’s Kaley Cuoco), besluit Doug tot een noodgreep.

Hij wendt zich op advies van zijn bruiloftsplanner tot het bedrijf van Jimmy Callahan (Kevin Hart). Best Man, Inc. levert namelijk tegen betaling getuigen én vrienden aan sociaal uitgedaagde mannen. Hart doet zich daarbij voor als Bic, de beste vriend van Doug. Ook regelt hij een heuse vriendengroep voor zijn klant. Maar, zo benadrukt Jimmy, ze zijn maar best friends voor even, niet voor het hele leven. Je raadt het al: terwijl Doug en Jimmy vooral druk proberen hun ongewone deal geheim te houden, bloeit er een heuse bromance op tussen de twee tegenpolen.

In Nederland bleef The Wedding Ringer een beetje onder de radar omdat het geen bioscooprelease kreeg. Zonde, het is een film die absoluut gezien mag worden. Zeker liefhebbers van harde en politiek incorrecte humor zullen zich prima vermaken. Hart liet zich niet voor niets tijdens interviews rond de release ontvallen dat van al zijn films tot dan toe, The Wedding Ringer het dichtst bij zijn werk als stand-up comedian kwam.

Je ziet de TV premiere van The Wedding Ringer vrijdag 12 oktober om 20.30 uur op Spike!


Delen: