Naar nieuws

Tramp stamps, namen en kruizen: deze tatoeages verwijderen professionals het vaakst

10 november 2017

Delen:
Nieuws

Bij het zetten van een tatoeage kan er van alles foutgaan. Dat zien we in Ink Master regelmatig voorkomen – met als resultaat Ink Master Redemption, kunstwerkjes waar niemand blij van wordt en een hoop spijt.

Iemand die zo ontevreden is wil waarschijnlijk zo snel mogelijk van de tatoeage af, en daar zijn twee oplossingen voor: laser-verwijdering en/of een cover-up-tattoo. Met een combinatie van de twee kunnen het design en de kleur van een tatoeage aangepast worden, wat vaker voorkomt dan je misschien denkt.

Mensen hebben de meest uiteenlopende redenen om een tatoeage te laten laseren, maar er zijn een paar soorten tatoeages die dokters het meest bezighouden. In ieder geval in Australië, waar The Daily Mail sprak met het grootste bedrijf in laserverwijdering, Cynosure. Het blijkt dat namen van ex-geliefden, kruisjes en sterren bovenaan het lijstje staan.

Een directeur van het bedrijf zegt dat de meeste mensen de behandeling ondergaan omdat ze een nieuwe tatoeage in de plaats willen. De meest voorkomende tatoeages zijn symbolen en andere tekeningen, zoals kruizen en sterren; zo’n 70% van het totaal. Namen vormen naar schatting ongeveer 15 tot 20 procent.

Foto: Skinsational Laser Centre

De rest wordt opvallend genoeg gevuld door mensen met een tramp stamp (aka een aarsgewei) en werkenden waarbij de tattoo zichtbaar is onder werktijd. Daarbovenop komt natuurlijk iedereen die ouderwets spijt heeft van een tatoeagekeuze of een design wil aanpassen.

Met de pijn die komt kijken bij een laserbehandeling en het kostenplaatje dat eraan verbonden is – om nog maar te zwijgen over de mogelijke nieuwe tatoeage – zijn er in ieder geval genoeg redenen om er voor te zorgen dat je zeker bent over je volgende tatoeage.


Delen: