Denise Kielholtz kent geen genade met Sabriye Sengül in Londen

Zaterdag stond in Londen het laatste Europese Bellator MMA evenement van 2019 op het programma. Tijdens dit evenement vonden maar liefst 18 MMA partijen plaats. Tijdens een van die partijen stond de Nederlandse Denise Kielholtz op het canvas. Kielholtz die eerder dit jaar ook al won in Londen nam het ditmaal op tegen de Turkse Sabriye Sengül. Sengül had Kielholtz al meerdere malen uitgedaagd en kreeg nu haar kans om haar woorden waar te maken. Echter had Kielholtz totaal geen zin om daar aan mee te werken.
Sengül nam het initiatief en kwam agressief op Kielholtz af met stoten. Een van deze stoten wist Sengül te landen. Echter was Kielholtz niet onder de indruk en vloerde ze de Turkse met een perfecte counterstoot op de kin. Kielholtz nam meteen "side-control" in op de grond en wist Sengül in de zogeheten "Crucifix-positie" te krijgen waardoor ze een van de twee armen van de Turkse met haar benen neutraliseerde. Kielholtz ging vervolgens voor de Americana Submission bij de andere arm van Sengül. Sengül tikte af waardoor Kielholtz binnen 32 seconden een zeer indrukwekkende overwinning op haar resumé kon bijschrijven. Kielholtz kan hierdoor terugkijken op een sportief gezien zeer geslaagd 2019. De Nederlandse won beide partijen voortijdig en liet een zeer goede indruk achter.

Overige belangrijke overwinning op dit evenement kwamen op naam van de Deen Soren Bak die zijn promotionele debuut maakte tegen Terry Brazier. Bak won het gevecht na drie rondes via een unaniem besluit. Ook Fabian Edwards (de jongere broer van Leon) wist de Engelse ruzie in zijn voordeel te beslissen. Hij versloeg Mike Shipman doormiddel van een controversieel verdeeld besluit. Tot slot pakte ook Michael Page wederom een overwinning. De Engelsman had weinig moeite met de Italiaan Giovanni Melillo. Page won doormiddel van een knockout in de eerste ronde.

Bellator Londen Uitslagen.

Preliminary Card.
 • Charlotte McIntyre verslaat Josie Blaber dmv TKO (Stoten) – Ronde 2, 2:00.
 • Raphael Uchegbu verslaat Shane Campbell dmv Submission (RNC) – Ronde 3, 2:17.
 • Akonne Wanliss verslaat Tim Barnett dmv Submission (D'Arce Choke) – Ronde 1, 0:56.
 • Harry Hardwick verslaat Nathan Rose dmv Meerderheids Besluit (29-28, 29-28, 28-28).
 • Jeremy Petley verslaat Tom Mearns dmv Unaniem Besluit (30-27, 30-27, 30-27).
 • Aiden Lee verslaat Damian Frankiewicz dmv Submission (RNC) – Ronde 3, 1:24. – Kevin Fryer verslaat George Tokkos dmv Unaniem Besluit (30-27, 30-27, 30-27).
 • Alfie Davis verslaat Alessandro Botti dmv Unaniem Besluit (30-27, 30-27, 29-28).
 • Kent Kauppinen verslaat Andy Manzolo dmv Submission (Forearm Choke) – Ronde 1, 3:53
 • Chris Bungard verslaat Benjamin Brander dmv Submission (RNC) – Ronde 1, 1:26.
 • Lewis Long verslaat Walter Gahadza dmv Submission (RNC) – Ronde 1, 1:44.
 • Robert Whiteford verslaat Sam Sicilia dmv KO (Stoten) – Ronde 3, 4:54.
 • Pietro Penini verslaat Charlie Ward dmv Unaniem Besluit (30-27, 30-27, 29-28).
 • Tim Wilde verslaat Charlie Leary dmv Unaniem Besluit (29-28, 29-28, 29-28).
 • Denise Kielholtz verslaat Sabriye Sengul dmv Submission (Americana) – Ronde 1, 0:32.
Main Card.
Soren Bak verslaat Terry Brazier dmv Unaniem Besluit (30-27, 30-27, 29-28).
Fabian Edwards verslaat Mike Shipman dmv Verdeeld Besluit (28-29, 29-28, 30-27).
Michael Page verslaat Giovanni Melillo dmv KO (Stoot) – Ronde 1, 1:47.

Wat kun je nog aan Nederlandse inbreng & LIVE evenementen verwachten bij SpikeTV in 2020?
Op zaterdag 22 februari keert Bellator terug naar Dublin waar het in de 3Arena wederom een evenement voor het altijd fanatieke Ierse publiek zal organiseren. Tijdens het Main Event zal publiekslieveling James Gallagher in actie komen tegen de Engelsman Cal Ellenor. Beide vechters zouden het eigenlijk al in 2019 tegen elkaar gaan opnemen. Echter werd bij Ellenor een blessure aan zijn hersenen geconstateerd. Het leek er even op dat Ellenor zijn carrière moest opgeven. Echter heeft hij groen licht gekregen van de doktoren en heeft de organisatie de partij opnieuw ingepland.

Eveneens heeft Bellator wederom een evenement in Milaan aangekondigd. Op 10 oktober 2020 zal wederom in de Allianz Cloud een combinatie evenement van Bellator MMA en Bellator Kickboxing plaatsvinden. Partijen voor dit evenement zijn nog niet bekend gemaakt.

Al met al een aantal mooie evenementen om in de gaten te houden in 2020. En dit is nog maar he begin!! Houd SpikeTV Nederland in de gaten voor de laatste updates met betrekking tot Bellator Dublin, Bellator Milaan en de Nederlandse vechters.