Naar nieuws

Weinig vrienden? In ’s werelds kleinste kroeg passen toch maar 6 mensen

7 december 2017

Delen:
Nieuws

Er is weinig zo knus als op een koude winteravond met je vrienden de kroeg in te duiken. Wanneer meer dan de helft weer eens niet komt opdagen, of je überhaupt geen vrienden hebt, staat het een beetje lullig als je dan in je eentje in die grote bar van je stamcafé zit. Nee, dan kun je beter naar een kleinere kroeg, en de kleinste van allemaal is dichterbij dan je denkt.

De afstand tussen The Little Prince en onze hoofdstad is hemelsbreed slechts 264 kilometer, maar toch is dit geen tocht die je met een groot gezelschap kunt maken. De Engelse kroeg biedt namelijk ruimte aan slechts 6 man. De kroeg is namelijk maar  3,35 meter bij 1,98 meter groot. Er is zelfs amper ruimte voor een tafeltje, om over de lengte van de bar nog maar te zwijgen. Door de afmetingen van de kroeg verdiende oprichter Andy Barrett in 2016 het Guinness World Record voor Smallest Pub, en heeft Engelse kustplaatsje Margate er een toeristische attractie bij.

Eigenaar Andy Barrett

Zoek je het liever dichter bij huis, dan moet je naar Maastricht. Daar zit in de Stokstraat namelijk Petit Café Moriaan met een oppervlakte van 23 vierkante meter, al is dat in vergelijking erg groot. Met zijn oppervlakte van welgeteld 6,63 vierkante meter past The Little Prince maar liefst drie keer in de kleinste kroeg van Nederland.

The Little Prince is in ieder geval ideaal voor de avonden dat je liever alleen drinkt of als je simpelweg zo gefascineerd bent door barmannen dat erbijop de lip wilt zitten. Voor deze knusse ervaring moet je dus wel naar Engeland. In Nederland moet een kroeg minimaal  34 vierkante meter groot zijn, waardoor de trend van ‘micro pubs’ onmogelijk kan overwaaien.

Petit Café Moriaan, ‘het kleinste café van Nederland’


Delen: