Rematch tussen Michael Chandler en Benson Henderson tijdens Bellator 243

Bellator MMA heeft zojuist het Main Event voor Bellator 243 bekend gemaakt. Op 7 augustus aanstaande zal er een rematch plaatsvinden in de Lightweight divisie tussen voormalig Bellator kampioen Michael Chandler en voormalig UFC kampioen Benson Henderson. Het gevecht zal worden gehouden in de Mohegan Sun Arena te Uncasville, Connecticut.
De eerste partij tussen beide mannen vond plaats in 2016. Destijds was Chandler kampioen en verdedigde hij met succes zijn titel door Henderson over vijf rondes te verslaan via Split Decision. Nu zal er ruim 3.5 jaar later opnieuw gevochten worden. De rematch had eigenlijk al plaats moeten vinden in juni van dit jaar. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld.
 
Chandler raakte vorig jaar zijn titel kwijt aan Patricio "Pitbull" Freire en kwam sindsdien eenmaal in actie. Chandler imponeerde met een KO overwinning tegen de hoog aangeschreven Sidney Outlaw. Henderson is bezig aan een opmars in de divisie. Na een slecht begin voor de organisatie met een overwinning in vier partijen heeft "The MMA LAB" vechter de weg naar boven gevonden. Henderson won zijn laatste vier gevechten. Onder meer Saad Awad en Myles Jury werden aan de zegekar gebonden.
 
Co-Main Event
 
Bellator maakte eveneens het Co-Main Event bekend voor deze card. Matt Mitrione keert na een zeer teleurstellend 2019 terug in de kooi. De man die overwinningen wist te boeken tegen onder meer Fedor Emelianenko, Derrick Lewis en Roy Nelson treft landgenoot Tim Johnson in de Heavyweight divisie. Johnson maakte in 2018 de overstap van de UFC naar Bellator MMA. Johnson had een zeer moeilijke start met twee verliespartijen. Echter wist hij in zijn meest recente partij de tot dan ongeslagen Tyrell Fortune door middel van KO te stoppen. De winnaar van Mitrione vs. Johnson doet weer volop mee in de Heavyweight divisie.
 
Overige twee partijen
 
Ook Myles Jury keert terug in de kooi. De Amerikaan kwam in 2019 over van de UFC. Hij pakte eerder dit jaar zijn eerste overwinning bij Bellator MMA door Brandon Girtz te verslaan. Hiermee revancheerde hij zich voor zijn debuut verlies tegen Benson Henderson. Jury gaat de degens kruisen met Georgi Karakhanyan. De in Rusland geboren Armeense Amerikaan is bezig aan zijn derde run bij de organisatie. Deze run begon slecht met twee verliespartijen. Echter wist hij zijn meest recente partij tegen Paul Redmond in een overwinning om te zetten.
 
De Main Card wordt geopend door Curtis Millender. Millender keerde dit jaar terug bij Bellator MMA nadat hij onder meer uitkwam voor LFA en de UFC. Millender wist zijn terugkeer bij Bellator positief te starten. Zo werd overtuigend gewonnen van Moses Murietta. Nu zal Sabah Homasi de tegenstander zijn.  Homasi kwam als regionale vechter driemaal uit voor Bellator MMA aan het begin van zijn carrière, maar werd nooit een vast contract aangeboden. Na een onsuccesvolle run bij de UFC tekende Homasi in 2019 bij Bellator MMA. Homasi wist een van de meest spectaculaire debuut gevechten neer te zetten door tegenstander Micah Terrill door middel van KO binnen 17 seconden te verslaan. Zowel Millender als Homasi prefereren het staande gevecht dus we kunnen vuurwerk verwachten.
 
Main Card Bellator 243.
- Michael Chandler vs. Benson Henderson
- Matt Mitrione vs. Tim Johnson
- Myles Jury vs. Georgi Karakhanyan
- Curtis Millender vs. Sabah Homasi
 
Nieuwe data
 
Bellator heeft ook de data bekend gemaakt voor Bellator 244 en Bellator 245. Bellator 244 staat gepland voor 21 augustus aanstaande. Voor Bellator 245 is de datum 11 september gepland. Beide evenementen zullen net als de voorgaande twee plaatsvinden in de Mohegan Sun Arena te Uncasville, Connecticut.
 
Uiteraard blijf je voor het laatste nieuws Spike TV Nederland checken. The place to be voor de laatste ontwikkelingen in de Bellator MMA wereld!!!!