Naar nieuws

WFL: Final 16 – Wie zijn Melvin en Remy?

9 oktober 2017

Delen:
Nieuws

Koop HIER je tickets voor Spike presents: WFL – The Final 16.

We zagen dinsdag tijdens een uit de hand gelopen staredown dat Remy Bonjasky en Melvin Manhoef zo verschillend zijn dat ze elkaar bijna aanvielen. Maar wie zijn deze twee beroemde atleten? Voor vechtsportliefhebbers is er voor deze heren geen introductie meer nodig maar speciaal voor WFL: Final 16 willen wij ze graag nogmaals aan je voorstellen. Op 29 oktober zie je de comeback van Remy Bonjasky en de laatste kickbokspartij van Melvin Manhoef in het Topsportcentrum in Almere of live vanaf 20:00 – alleen op Spike.

 

Melvin “No Mercy” Manhoef

Gegroeid van een vechter naar een familieman, coach en ondernemer. Het succesverhaal van Manhoef begon in Suriname waar hij op 11 mei 1976 voor het eerst het licht zag. Toen hij 3 jaar oud was verhuisde hij met zijn gezin naar Rotterdam. Net als veel jongens in Nederland was voetbal zijn eerste passie maar zijn jongere broertje stelde hem voor om een keer mee te doen met Muay Thai. Manhoef was direct verkocht en raakte steeds meer geïnteresseerd in andere vechtsporten. Manhoef beoefende door de jaren heen meerdere technieken vanuit andere vechtsport disciplines. Hoewel Manhoef echt een “striker” is beoefende hij ook het worstelen en het Braziliaans Jiu-Jitsu. Hierdoor ontwikkelde hij zich tot een volwaardig MMA atleet. Manhoef heeft in het MMA en in het kickboksen wereldtitels behaald en hoewel dit zijn laatste kickbokspartij zal worden is het succesverhaal nog lang niet voorbij. Met WFL investeert Manhoef in de nieuwe vechtsport generatie en geeft hij ze een groot podium om hun kunsten te vertonen en met zijn sportschool in Hoofddorp begeleidt en coacht hij aanstormend talent.

 

De laatste dans

Op 2 december 1995 vocht Manhoef zijn eerste MMA partij en wist hij deze in de tweede ronde te beëindigden met een TKO. Het was het begin van een lange carrière waar Manhoef in maar liefst vijf gewichtsklassen actief geweest is, zowel in het kickboksen als in het MMA. De 41-jarige beuker strijdt nog steeds op het hoogste niveau in het MMA en heeft zelfs dit jaar nog voor de titel gevochten bij Bellator. In het kickboksen heeft Manhoef tegenover de gevaarlijkste atleten gestaan zoals Gokhan Saki, Tyrone Spong en Stefan Leko. Tijdens WFL: Final 16 zal Manhoef tegenover een oude bekende staan waar hij al eerder wat partijen van heeft verloren. Dit keer zit het wedstrijdritme hem mee en zal hij in zijn laatste kickbokswedstrijd extra gemotiveerd zijn om Remy Bonjasky voor eens en altijd de mond te snoeren.

 

Remy “The Flying Gentleman“ Bonjasky

Op zijn vijfde vertrok Bonjaski samen met zijn gezin naar Nederland. Zijn vader was er al een tijdje aan het werk en het gezin werd 1981 herenigd. Eenmaal in Nederland was voetbal een grote passie voor Bonjaski. Hij had het doel om ooit een professionele voetballer te worden bij een grote club. Jammer genoeg viel deze droom in duigen toen hij zijn been brak en hij nooit meer op hetzelfde niveau kwam. Na het zien van de film “Kickboxer” raakte Bonjasky in de ban van de sport en begon hij met het beoefenen van kickboksen bij de gerenommeerde Mejiro gym. Hier ontwikkelde hij zichzelf snel en vocht hij binnen na half jaar zijn eerste partij. Bonjaski vocht toen tegen Valentijn Overeem en won hij deze partij via een TKO. De winstpartijen begonnen op te stapelen en de getalenteerde Bonjaski vocht  al snel op hoog niveau. Hij trainde drie tot vier keer in de week maar om op het hoogste niveau mee te draaien was er meer nodig. Bojnaski besloot ontslag te nemen bij zijn goede baan en zijn droom na te jagen. Na slechts anderhalf jaar later won Bonjaski zijn eerste K1 titel in 2003.

 

De comeback

Waar Manhoef zijn kickbokshandschoenen na deze partij ophangt, stoft Bonjasky die van hem af en maakt hij na meer dan drie jaar afwezigheid zijn comeback. Bij zijn laatste partij in 2014 won Bonjasky van de K1 -en Pride veteraan Mirko Cro Cop en besloot hij een punt te zetten achter zijn kickboks-carrière. Nu komt de “Flying Gentleman” terug met zijn technische stijl, explosieve knieën en doordachte strategieën. Met deze vaardigheden in zijn achterzak heeft hij ondertussen in zijn carrière drie keer de prestigieuze K-1 titel binnen weten te slepen en heeft hij overwinningen staan op onder andere Ray Sefo, Alistair Overeem, Ernesto Hoost en Badr Hari. Op papier wordt Bonjasky in zijn partij tegen Manhoef gezien als favoriet maar dat is volledig afhankelijk van hoe hij terug komt na zo een lange afwezigheid.

 

Vorige partijen

Op 29 oktober zullen Bonjasky en Manhoef elkaar voor de vierde keer ontmoeten in de ring. De eerste keer dat zij tegenover elkaar stonden was in 2002 tijdens de kwartfinales van de K1- Word Grand Prix in Arnhem. Tijdens deze partij wist Bonjasky geduldig te blijven ondanks de zeer explosieve en dreigende Manhoef. Bonjasky won de partij uiteindelijk via unaniem jurybesluit. Zes jaar later stonden de heren weer tegenover elkaar in de kwartfinale van de K-1 World GP in Amsterdam. Dit keer beëindigde Bonjasky de partij met een spectaculaire vliegende trap in de derde ronde. Bij de laatste ontmoeting tussen de heren tijdens de K-1 World Grand Prix 2009 Final 16, wist Bonjasky opnieuw de winst de pakken via een jurybeslissing. Hoewel Bonjaski de voorgaande partijen gewonnen heeft, was het bij elke partij toch Manhoef die druk zette en de actie opzocht. Bonjasky vocht vooral slim vanuit de counter met veel traptechnieken.

 

WFL: Final 16


Er zijn aardig wat jaren gepasseerd sinds Manhoef en Bonjasky tegenover elkaar stonden in de ring. Sinds hun laatste partij heeft Bonjasky acht wedstrijden gedraaid tot hij in 2014 besloot met pensioen te gaan. Manhoef heeft sinds hun laatste ontmoeting niet stil gezeten en pakte sindsdien zes kickbokspartijen en vocht hij zeventien keer in de MMA kooi. Tijdens de hoofdpartij van WFL: Final 16 kan je uitgaan van een zeer gepassioneerde Manhoef die zo dicht mogelijk probeert te komen om zijn bommen te landen en Bonjasky die met voetenwerk zijn tegenstander probeert te counteren terwijl hij aanvalt van een afstand. Wat de uitkomst zal zijn dat kan je van tevoren niet weten maar bereid je voor op een spektakel.

De line-up is bijna compleet en op 29 oktober gaat het dak eraf in het Topsportcentrum in Almere. Wil je er live bij zijn? Koop HIER je tickets voor Spike presents: WFL – The Final 16.
Zie hier de voorlopige line-up:

Superfights
– Abbygail Deekman vs Ilsury Henrike
– Dimitri Zafiroudis vs Pietje Doorje
– Kevin van Heeckeren vs NTB.

New talent toernooi
– Mohammed el Hammouti vs Mitchell Lammers
– Joey Meziers vs Mike Frenken

65 kg toernooi
– Damian Johansen vs Juan Javier Barragan
– Yassir El Atmioui vs Younes Smaili

77 kg toernooi
– Abdelmouniem Mouyah vs Jay Overmeer
– Kevin Hessling vs Darryl Sichtman

Final 16
– Levi Rigters vs Redouan Cairo
– Reamon Welboren vs Sam Tevette
– Serkan Ozcaglayan vs Fabio Kwasi
– Fred Sikking vs Boy Boy Martin
– Tarik Khbabez vs Nordine Maheidinne
– Henriques Zowa vs Murat Aygun
– Andrei Stoica vs Sahak Parparyan

Hoofdpartij:
– Melvin Manhoef vs Remy Bonjasky


Delen: