Naar nieuws

WFL: Final 8 Wildcard Toernooi – Wat er gebeurde

30 maart 2018

Delen:
Nieuws

LET OP: het Spike presents WFL Fight Weekend van 12 en 13 mei is verplaatst. Lees het statement van WFL hier.

In oktober vochten 16 van de beste kickboksers van Nederland voor een plaats tijdens Spike presents: WFL: Final 8. In het WFL: Wildcard Toernooi vanavond om 22:30 op Spike, is te zien wie de laatste plek heeft bemachtigd op de main card van de Final 8. Nu al benieuwd naar de uitslag? Lees het hier.

 

WFL: Final 8 – Wildcard Toernooi

Afgelopen zondag streden 4 van de beste kickboksers voor een plek tijdens WFL: Final 8 toernooi. Na twee halve finale partijen stonden de winnaars tegenover elkaar voor die felbegeerde laatste plek.

 

Halve finale: Bogdan Stoica vs Ibrahim el Bouni

De eerste halve finale van het Wildcard toernooi gaat tussen Bogdan Stoica en Ibrahim el Bouni. El Bouni opent in de eerste ronde geduldig de aanval maar Stoica dekt goed. Vervolgens ziet hij een opening en valt zijn tegenstander aan met een vliegende trap. In de tweede ronde zijn de halve finalisten geduldig. Ze raken elkaar goed maar weten de trekker niet echt over te halen.

Pas aan het einde van de laatste ronde voeren de heren de druk op om zo de partij naar zich toe te trekken. Als de laatste bel luidt is de jury het unaniem eens: El Bouni wint via jury besluit. Hij mag zich klaar maken voor de finale.

 

Halve finale: Ricardo van den Bos vs Fred Sikking

Door het verschil in reikwijdte moet Sikking veel afstand te overbruggen. Toch lukt het hem zijn doel te vinden. Van den Bos weet Sikking goed te raken en stuurt Sikking naar het canvas. Aan het begin van de tweede ronde gaat Sikking opnieuw tegen de vlakte. Van den Bos probeert hem de touwen in de drijven maar het slimme voetenwerk van Sikking voorkomt dit. Sikking bulkt van het zelfvertrouwen en gaat in de aanval. Nu gaan beide heren gaan neer in de de tweede ronde. In de derde ronde dwingt Sikking van den Bos de hoek in.

Daar blijft hij druk zetten waardoor het bijna onmogelijk is voor zijn tegenstander om te ontsnappen. Uiteindelijk lukt het van den Bos toch om uit de hoek te komen. Hij raakt Sikking met een paar rake klappen. Van den Bos drijft weer Sikking de touwen in en raakt hem een paar keer vol op zijn gezicht. Niet hard genoeg om de partij te beëindigen. De laatste bel van de partij luidt. Ook dit keer moet de jury er aan te pas komen. Zij geven de winst aan Fred Sikking en hij mag door naar de finale.

 

Finale: Fred Sikking vs Ibrahim el Bouni

El Bouni domineert de eerste ronde tot Sikking hem de touwen in drijft. Vervolgens gaat de ronde gelijk op. De finalisten drijven elkaar van hoek naar hoek, waarbij El Bouni vaak net de overhand heeft. El Bouni slaat Sikking neer. Hij kan niet goed herstellen en is gedwongen afstand te nemen van El Bouni. Sikking wordt de hoek ingedreven. Hij probeert zichzelf te herpakken maar heeft hierbij moeite controle te behouden en slaat vooral mis.

 

Aan het begin van de derde ronde lijkt Sikking zichzelf te hebben herpakt. Maar El Bouni blijft dominant. Sikking houdt kranig stand maar gaat toch een keer tegen de vlakte. In de laatste seconde duikt El Bouni nog een keer op Sikking, en raakt hem nog één keer vol, waarna de eindbel slaat. Winnaar bij jury besluit is Ibrahim El Bouni. Hiermee wint hij het Wildcard toernooi en zal hij te zien zijn tijdens Spike presents: WFL:Final 8.

 

WFL: Final 8 – Wildcard Reserve Toernooi

Bij een blessuregevoelige sport als kickboksen is het verstandig om reserve plekken in te zetten. Mocht er om één of andere reden iemand van de Final 8 uitvallen, dan kan de organisatie altijd terug vallen op de reserve kandidaat. Het reserve toernooi gaat tussen Levi Kuyken, Clyde Brunswijk,Achraf Houssini en Brian Douwes.

 

Halve finale: Levi Kuyken vs Clyde Brunswijk

De partij begint voorzichtig. De atleten lijken hun ritme moeilijk te kunnen vinden. Hierbij lijkt Kuyken actiever dan zijn tegenstander. Trekt hij de eerste ronde daarmee voldoende naar zich toe?. In de tweede ronde openen beide strijders écht de aanval. Brunswijk zit goed in de partij en zet veelvuldig de aanval in. Kuyken laat zich niet kennen en deelt ook op zijn beurt rake klappen uit.

In de laatste ronde is het hard tegen hard. Er vallen een paar harde klappen die de hele zaal door galmen. Na jury overleg wordt besloten dat Clyde Brunswijk de partij heeft gedomineerd. Hij wint en gaat door naar de volgende ronde.

 

Halve finale: Achraf Houssini vs Brian Douwes

Mike’s Gym protegé Houssini is op het laatste moment ingevallen om het op te nemen tegen Brian Douwes. De partij begint vol vuurwerk. Na beiden geïncasseerd te hebben tonen de atleten iets meer respect voor elkaar en doen ze het iets rustiger aan.Douwes neemt het momentum over, werkt Houssini de hoek in en deelt flink wat klappen uit.

Ook in de tweede ronde kiest Douwes voor korte heftige aanvallen die Houssini nauwelijks af kan weren. Een trap tegen het hoofd echoot door de zaal. Vermoeidheid slaat bij beide atleten toe. Ook de derde ronde begint weer fel. Douwes werkt Houssini meerdere keren de touwen in. De scheidsrechter vindt het genoeg geweest en beëindigt de partij. Daarmee komt Douwes in de finale te staan voor de reserveplek tijdens WFL: Final 8.

 

Finale: Clyde Brunswijk vs Brian Douwes

 

Al zijn beide heren duidelijk nog vermoeid van hun vorige partij, toch gaat Brunswijk met veel energie en agressie de finale in. Maar Toch Douwes blijft knokken en scoren. Hij vecht flink van zich af waardoor hij het Brunswijk soms toch moeilijk weet te maken. Brunswijk reageert met een indrukwekkende actie waarbij hij Douwes meerdere malen in het gezicht raakt. De jury is duidelijk onder de indruk en geeft de winst unaniem aan Brunswijk.

 

Spike presents WFL: The Final 8

Final 8 finalist, Tarik Khbabez moet zijn partij afzeggen wegens blessure. Dit betekent dat Clyde Brunswijk niet meer hoeft te wachten tot iemand zich afmeldt voor het toernooi en hij meteen doorgaat naar WFL: Final 8.

Het Spike presents: WFL Final 8 Wildcard Toernooi is vrijdag 30 maart vanaf 22.30 uur te zien op Spike.

De lijst met finalisten die op zondag 13 mei gaan strijden tijdens van het Spike presents: WFL Final 8 is nu compleet:

• Ibrahim el Bouni
• Murat Aygun
• Andrei Stoica
• Boy Boy Martin
• Fabio Kwasi
• Sam Tevette
• Levi Rigters
• Clyde Brunswijk

Binnenkort wordt middels een loting bekendgemaakt welke atleten elkaar als eerste tegenkomen in de ring. Spike presents: WFL Final 8 vindt plaats op zondag 13 mei in TopSportCentrum Almere.

LET OP: het Spike presents WFL Fight Weekend van 12 en 13 mei is verplaatst. Lees het statement van WFL hier.

 


Delen: