Naar nieuws

WFL: MMA 2 – Wie wordt de eerste lichtgewicht MMA-kampioen?

7 maart 2018

Delen:
Nieuws

LET OP: het Spike presents WFL Fight Weekend van 12 en 13 mei is verplaatst. Lees het statement van WFL hier.

World Fighting League komt in het weekend van 24 en 25 maart weer terug naar het Topsportcentrum in Almere. ‘Fight Weekend’ is een nieuw concept waarmee de organisatie je 2 dagen aanbiedt vol vechtsport-actie. Op zondag 25 maart zullen de kickboksers strijden voor de laatste plek in het Final 8 toernooi. Zaterdag 25 maart strijkt de WFL-kooi weer neer in Almere voor WFL: MMA 2. Tijdens dit MMA-event zullen vier top-atleten vechten voor een finale plek tijdens WFL MMA 3. Hier zal de eerste kampioen gekroond worden in de lichtgewicht divisie. Wij stellen je voor aan de deelnemers van het lichtgewicht toernooi.

 

Pieter Buist vs Brian Lo A Njoe

 

Brian Lo A Njoe

Lo A Njoe is één van de meest ervaren MMA-atleten die ons land te bieden heeft. De Amsterdammer heeft veel partijen over de hele wereld gevochten. Hij stapt de WFL-kooi in met meerdere titels onder zijn gordel en sloopkogels waarmee hij de partij met één stoot kan bepalen. Bij zijn vorige uiting voor WFL stond Lo A Njoe tegenover Harun Kina. Deze partij verloor hij via submission in de eerste ronde. Met een titel in het vooruitzicht zal Lo A Njoe extra gemotiveerd zijn om de vorige partij compleet te vergeten en dit keer met zijn handen in de lucht de partij af te sluiten.

 

Pieter Buist

Je kunt haast niet meer om Buist heen als Nederlandse MMA-fan. Na een lastige jeugd heeft Buist het roer volledig omgegooid. MMA is voor hem niet alleen een sport maar een manier van leven. Bij zijn laatste partij voor WFL stopte hij Jose Vava Kikumbi met een indrukwekkende staande ‘guillotine choke’. De 30 jarige Bredase heeft drie Europese titels op zijn c.v. in twee verschillende gewichtsklassen. Hij gaat op 25 maart het gevecht aan met Lo A Njoe. Buist keek vroeger altijd op naar hem en zal alles geven om zijn oude idool te verslaan.

“Ik respecteer mijn tegenstander zeer en hij is een goede maat van mij.  Ik had toen ik begon met vechten posters hangen op mijn kamer van de grote galas zoals showtime , Pride , 2 hot to handle waar hij onder andere op stond. Maar we zijn allebei professionals en zakelijk dus zou voor mij super wreed zijn om iemand te verslaan waar ik vroeger naar op  keek  Kortom, deze partij het gaat geen 3 rondjes duren”. – Pieter Buist

 

Sully Bull vs Samir Noory

Sully Bull

Zodra Sully Bull tegenover je staat weet je dat je de partij niet naar de grond moet laten gaan. Het strategische grondwerk van Bull is zeer berucht. In combinatie met zijn explosiviteit en kracht maakt dat hem een gevaarlijke tegenstander voor elk lichtgewicht. Bull stond tijdens de eerste editie van WFL: MMA tegenover Fernando Groenhart. Deze partij wist hij in de eerste ronde af te maken met een ‘Rear-naked choke’. In zijn MMA-carrière heeft hij nooit de jury aan het werk te hoeven zetten. Voor Bull is het alles of niets, elke keer weer.

“Het gaat een mooi gevecht worden. In ieder geval van mijn kant. Ik train drie keer per dag en bereid me voor op een mooie show voor de fans”. – Sully Bull

 

Samir Noory

In de eerste editie van WFL: MMA stond Noory ingepland om het op te nemen tegen Pieter Buist. Jammer genoeg moest hij deze partij afzeggen wegens een blessure. Dit heeft Noory wel de kans gegevens om zich nog beter voor te bereiden bij R-Grip, de sportschool van Marloes Coenen. Met het voorbereiden bij R-Grip kan je verwachten dat er hard gewerkt wordt aan zijn grondtechniek. Noory heeft met Suly Bull een sterke tegenstander tegenover zich. Maar Noory is een allround MMA-atleet die elke situatie kan ombuigen naar zijn voordeel.

 

Wie wordt de eerste lichtgewicht kampioen van WFL?

De voorbereidingen zijn in volle gang  en de atleten weten wat er op het spel staat. Na deze halve finales zullen de winnaars zich opmaken voor misschien wel de belangrijkste partij uit hun carrière. Het titelgevecht op het grootste podium van Nederland. Volg de atleten in hun voorbereiding naar de top. De ontknoping van het lichtgewicht toernooi zie je natuurlijk alleen op Spike.

LET OP: het Spike presents WFL Fight Weekend van 12 en 13 mei is verplaatst. Lees het statement van WFL hier.


Delen: