Naar nieuws

WFL: MMA 3 – Een nieuwe kampioen wordt gekroond

23 augustus 2018

Delen:
Nieuws

Op zondag 23 september strijkt tijdens WFL: MMA 3 de kooi weer neer in het Topsportcentrum Almere. Hier ontmoeten Nederland’s toptalenten elkaar in het midden van de kooi voor de ultieme krachtmeting. Naast een titelgevecht in het lichtgewicht worden ook de eerste ronden van het weltergewicht toernooi uitgevochten.

 

 

Lichtgewicht titel
Tijdens WFL: MMA 3 zal de eerste lichtgewicht MMA-kampioen van de organisatie worden gekroond. Pieter Buist neemt het op voor de titel tegen Sully Bull. Een klassieke ‘Striker vs Grappler match-up.

 

Mocht je Nederlandse MMA op de voet volgen, dan moet de naam Pieter Buist je zeker wel bekend in de oren klinken. Buist heeft meerdere titels op zijn naam staan in verschillende gewichtsklassen. Zijn voordeel in lengte en reikwijdte kunnen het verschil maken tijdens deze partij.

De Brabander komt uit voor Combat Brothers, een redelijk nieuwe gym die binnen een korte tijd al voor heel wat opschudding heeft gezorgd in de vechtwereld. Samen met zijn team werkt hij hard aan het bijschaven van zijn grond spel. Dit is iets waarmee Bull hem in een eerdere partij mee heeft afgetroefd maar tijdens deze match-up kan Buist zijn vooruitgang laten zien.

Sully Bull is een fysiek sterke atleet met een meedogenloos grond spel. Door zijn kracht kan elke stoot de partij beslissen. Wanneer het gevecht naar de grond gaat voelt Bull zich als een haai tussen de guppies. Zijn zwarte band in Braziliaans Jiu Jitsu is voor elke tegenstander een grote valkuil. Wel moet Bull een manier vinden om de afstand te verkleinen en Buist naar de grond te werken.

Bull bereid zich bij Ruthless Fight Company voor het titelgevecht. Het team uit Rotterdam maakt met sterke vechters en technische trainingen langzaam maar zeker naam in de MMA-wereld. Bull voelt zich voornamelijk thuis op de grond, staand zal hij zijn uiterste best moeten doen om Buist bij te benen.

Weltergewicht toernooi
Naast het titelgevecht in de lichtgewicht klasse staan er ook vier weltergewicht talenten klaar om zichzelf te bewijzen. Met de titel op het oog zullen deze strijders alles op alles zetten om de eerste weltergewicht kampioen te worden bij WFL MMA. Mehrdad Kavand, Melvin van Suijdam, Oktay Karatas en Victor Kuku zijn de deelnemers van het toernooi. De echte kenners weten dat deze vier atleten niets aan twijfel overlaten en altijd gaan voor een finish. Vuurwerk gegarandeerd!

De matchmakers hebben opnieuw de juiste puzzelstukken weten te vinden voor een episch event. Mis het niet en koop hier je kaartje voor WFL: MMA 3.

WFL: MMA 3
– Pieter Buist vs Sully Bull – Titelgevecht Lichtgewicht
– Melvin van Suijdam vs Oktay Karatas – Weltergewicht toernooi
– Mehrdad Kavand vs Victor Kuku – Weltergewicht toernooi
– Agy Sardari vs Tycho Brakel
– Leon Jansen vs Nasr Essalhi

 


Delen: