Naar nieuws

WFL – Road to Final 8: Fred Sikking vs Nordine Mahieddine

13 september 2018

Delen:

WFL: Final 8 World Grand Prix staat voor de deur. Op 22 september is het zover. Vanaf 20:00 zullen 8 finalisten strijden voor 1 titel. De winnaar van de WFL World Grand Prix zal op deze avond maar liefst drie partijen achter elkaar moeten winnen om de felbegeerde WFL Heavyweight titel in de macht te slepen. Afgelopen week stond de spotlight op Andrei Stoica en Boyboy Martin. Dit keer gaan we wat dieper in op Fred Sikking vs Nordine Mahieddine.

Koop hier je kaartjes voor WFL: Final 8 Grand Prix of kijk zaterdag 22 september vanaf 20:00 naar Spike.

 

Fred Sikking

 

‘The Piranha’ is net zo meedogenloos als zijn bijnaam. Een kickbokser die nooit vecht voor punten maar altijd gaat voor de finish. Als Sikking in de ring staat weet je dat je altijd op het puntje van je stoel zit. Zijn voorwaartse druk is misschien wel het sterkst van alle WFL: Final 8 finalisten. Naast zijn enorme incasseringsvermogen weet Sikking zijn techniek goed te gebruiken in een wilde slagenwisseling. Hij neemt op tijd  afstand en voert opnieuw druk om het zijn tegenstanders moeilijk te maken.

Na zijn nederlaag bij de Final 16 tegen Boyboy Martin verscheen Sikking op het Wildcard toernooi om alsnog een plaats te verdienen voor de Final 8. Sikking nam het in de eerste ronde op tegen Ricardo Van den Bos. Hij won deze partij waarop hij het in zijn tweede partij van de avond opnam tegen Ibrahim El Bouni. Hiertegen moest hij het afleggen.Hij eindigde op de tweede plek van het wildcard toernooi. Nu krijgt hij na het uitvallen van El Bouni toch een plek in de Final 8. Het is bijna alsof het zo mocht zijn. Mocht Sikking de 22ste de titel pakken dan zal het de meest besproken reis worden naar een WFL wereldtitel. Eerst zal hij voorbij Mahieddine moeten zien te komen.

 

Nordine Mahieddine

Mahiedinne is één en al explosiviteit. De kracht waarmee hij aanvalt zal niemand verrassen. Maar de manier waarop hij het combineert met snelheid en precisie maakt hem een gevaar in de ring. Hoewel hij beschikt over goede trappen zijn het vooral de boks-combinaties die goed uit de verf komen bij Mahieddine. Ook verdedigend staat hij zijn mannetje. De Fransman kijk goed door zijn dekking om op het juiste moment toe te slaan. Een onverwachte counter komt altijd hard aan.

Ook Mahieddine heeft een bijzondere weg bewandeld naar de Final 8. Bij WFL: Final 16 stond hij tegenover de altijd gevaarlijke Tarik Khbabez. Het begin was vol vuurwerk en beide zwaargewichten lieten zich gaan. Het was een veldslag maar toch bleven ze scherp en leunden ze meer op techniek dan brute kracht. Uiteindelijk wees de jury Khbabez aan als winnaar en verliet Mahieddine het toernooi. Een tijd na zijn laatste partij bij de Final 16 kiest Khbabez ervoor om het toernooi te verlaten. Nu krijgt Mahieddine de kans om zichzelf opnieuw te bewijzen bij de Final 8.

 

De volledige Spike Presents WFL: Final 8 Heavy Weight Grandprix

 

Na deze kwartfinale moet de winnaar zich door nog twee partijen slaan tijdens het WFL: Final 8 Grand Prix. De 8 finalisten zijn zich op dit moment allemaal aan het voorbereiden op hun partijen. Zeker nu bekend is gemaakt dat de winnaar een contract krijgt bij Bellator kickboksen. Hier de line-up van de Final 8:

Koop hier je kaartjes voor Spike presents WFL: Final 8 Grand Prix. Of kijk zaterdag 22 september vanaf 20:00 live naar Spike.


Delen: