Naar nieuws

WFL – Road to Final 8: Andrei Stoica vs Boy Boy Martin

6 september 2018

Delen:

Op 22 september staat het Topsportcentrum Almere centraal voor hét kickboks-evenement van het jaar, Spike presents WFL: Final 8. Na de slopende eerste ronde tijdens WFL: Final 16 richten de zwaargewichten zich nu op één avond waarop ze drie partijen moeten winnen voor de titel van WFL Heavyweight kampioen. Nog een paar weken en dan zie je de grote finale van de WFL: Final 8 World Grand Prix live op Spike. Vorige week gingen wij dieper in op de partij tussen Murat Aygun en Fabio Kwasi. Dit keer is het tijd om Andrei Stoica vs Boy Boy Martin onder de loep te nemen.

Koop hier je kaartjes voor WFL: Final 8 Grand Prix.

 

Andrei Stoica

Deze Roemeense kickboks-veteraan is een complete vechter met veel ervaring. Zijn techniek wordt veel door de andere deelnemers aan het toernooi geprezen. Andrei heeft een achtergrond in Wu Shu en weet deze spectaculaire technieken goed toe te passen in het kickboksen. Stoica is meervoudig wereldkampioen en is van plan om de WFL- titel toe te voegen aan zijn prijzenkast.


Bij zijn laatste partij voor WFL stond het 30-jarige zwaargewicht tegenover Sahak Parparyan.

Stoica had moeite met het overhalen van de trekker en vocht behoorlijk afwachtend. Dit is begrijpelijk met een beruchte tegenstander als Parparyan. Na drie rondes moest de jury er aan te pas komen. Zij besloten dat Stoica de winnaar was. Tijdens de kwartfinale van WFL: Final 8 zal hij zijn bijnaam ‘Mr. KO’ proberen hoog te houden en doen wat zijn broer Bogdan ook deed: Boy Boy Martin stoppen voor de laatste bel.

 

Boy Boy Martin

Martin is een echte sluipschutter die vanuit het niets zijn tegenstanders verrast met spectaculaire technieken. Hij stapt altijd de ring in zonder ‘gameplan’ en weet zich daardoor snel aan te passen aan elke situatie. De Jamaicaan weet altijd voor vuurwerk te zorgen in de ring. Hij combineert goed en heeft misschien wel de beste timing van het toernooi. In combinatie met zijn onvoorspelbaarheid en kracht is hij een moeilijke tegenstander om je op voor te bereiden.


Zijn partij tegen Fred Sikking beloofde vuurwerk tijdens WFL: Final 16. Dat werd meer dan waar gemaakt. Sikking voerde de druk direct op. Tegenstander Boy Boy verdedigde zich goed en wachtte rustig zijn moment af. In de tweede ronde zag je de vermoeidheid toeslaan bij Sikking. Martin speelde hier slim op in en nam langzaam maar zeker controle over de partij. Na een bloedstollende partij koos de jury op de avond zelf Sikking als winnaar. Dit besluit werd uiteindelijk teruggedraaid, de jury bleek een fout te hebben gemaakt en zo ging de partij uiteindelijk toch naar Martin.

 

De partij


Qua conditie en kracht zit het bij beide atleten goed. Martin vecht verrassend en heeft een sterke basis techniek. Dat verrassende aspect van Boy Boy zou voor veteraan Stoica wel wat problemen op kunnen leveren. Want hoe bereid je je voor op zo’n partij? Net als Martin zal Stoica zonder strak ‘gameplan’ de ring in moeten stappen of zich volledig moeten richten op zijn eigen kwaliteiten.

In deze partij zal creativiteit en oplossend vermogen een grote rol spelen. Hoe passen ze zich aan in moeilijke situaties? Hoe meet ervaring zich tegen onvoorspelbaarheid?Al deze vragen zullen beantwoord worden op 22 september tijdens WFL: Final 8 World Grand Prix. Live op Spike.

 

De volledige Spike Presents WFL: Final 8 Heavy Weight Grandprix

 

Naast deze kwartfinale zijn er nog drie partijen tijdens het WFL: Final 8 Grand Prix. De acht finalisten zijn zich op dit moment aan het voorbereiden op hun partijen. Niet alleen voor de titel en de eer. Maar ook voor de fans. Hier de line-up van de Final 8:

Koop hier je kaartjes voor Spike presents WFL: Final 8 Grand Prix. Of kijk zaterdag 22 september vanaf 20:00 live naar Spike.


Delen: