Naar nieuws

WFL – Road to the Final 8: Murat Aygün Vs Fabio Kwasi

30 augustus 2018

Delen:

Na een hevige strijd tijdens de Final 16 zijn er acht zwaargewichten over voor de kickboks finale van WFL. De match-ups zijn bekend en de vechters zijn volop in voorbereiding voor misschien wel het meest prestigieuze toernooi uit hun carrière. De aankomende tijd gaan wij wat dieper in op de partijen die ons te wachten staan. We beginnen met Murat Aygün Vs Fabio Kwasi.

Murat Aygün

De ongeslagen protegé van Peter Aerts, Murat Aygün is één van de favorieten tijdens de finale van WFL Final 8. Met zijn voorwaartse druk, krachtige stoten en trappen is hij iemand die je in de ring voorzichtig moet benaderen. Ondanks zijn imposante voorkomen is Aygun zeer technisch. Hij gooit goede combinaties en wisselt goed af tussen aanvallen naar het hoofd en het lichaam.

Bij zijn vorige WFL partij nam Aygün het op tegen de veteraan Henriques Zowa. Tijdens deze partij was het duidelijk dat hij niet alleen goed uit kan delen maar ook kan incasseren. Aygün is gedreven om de ongeslagen WFL zwaargewicht kampioen worden maar hiervoor moet hij eerst langs Fabio Kwasi zien te komen.

 

Fabio Kwasi

Voor de WFL-fans moet Fabio Kwasi bekend in de oren klinken. De voormalig WFL-kampioen komt uit voor het gerenommeerde Mike’s gym en heeft al meerdere malen in de WFL-ring gestaan. Kwasi is een zeer atletische zwaargewicht. Naast zijn KO-power kan hij goed achteruit vechten waardoor zijn counters twee keer zo hard aankomen. Combineer dat met snelheid, sterke combinaties en conditie en je hebt een complete vechter die klaar is om zijn moment in de spotlight te pakken.

De vorige keer dat Kwasi de WFL-ring instapte deelde hij het uit met Serkan Özçağlayan. Een absolute sloopkogel waar veel zwaargewichten liever niet tegenover staan. Kwasi ging de uitdaging aan en wist de mokerslagen niet alleen te blokken maar ook te incasseren. Het tempo van Özçağlayan nam in de latere rondes af. Kwasi nam over en wist de partij voortijdig te beëindigen.

 

De partij

Conditie zal in deze partij de sleutel zijn voor de overwinning. Aygün is zeer gevaarlijk en zou met elke stoot de partij kunnen beëindigen. Toch past de voorwaartse druk van hem precies in het counterspel van zijn tegenstander. Kwasi is geen pure counter-vechter maar heeft het vermogen zich goed aan te passen tijdens de partij. Zijn beweeglijkheid kan het Aygun flink moeilijk maken, voornamelijk in de tweede en derde ronde. Vergeet niet dat het hier gaat om een Grand Prix evenement. De atleten moeten zich voorbereiden op drie partijen in één avond. Naast kracht en techniek zullen conditie, incasserings- en doorzettingsvermogen misschien wel een grotere rol spelen in dit toernooi.

 

De andere match-ups:

Naast deze kwartfinale zijn er nog andere drie partijen op de WFL final 8 card. Check hier de volledige line-up:

  • Murat Aygun vs Fabio Kwasi
  • Sam Tevette vs Clyde Brunswijk
  • Andrei Stoica vs Boy Boy Martin
  • Fred Sikking vs Nordine Mahieddine

Haal hier je kaartjes voor de finale van WFL Final 8 en stay tuned voor de volledige WFL final 8 breakdown.


Delen: