Melvin 'No mercy' Manhoef en Hesdy 'fighterheart' Gerges - Bellator Milaan 230

Afgelopen zaterdag 12 oktober 2019 keerde Bellator MMA terug naar Italië voor een spectaculair vechtsportevenement. Vooral voor het Nederlandse publiek was het een interessante avond omdat Hesdy Gerges en Melvin Manhoef op het canvas verschenen om te strijden voor de winst.
In de Ex Palalido van Milaan was het eerst aan Hesdy Gerges om de kooi te betreden voor zijn Heavyweight partij. Hij stond tegenover Dragos Zubco en hoopte zijn eerste MMA partij te winnen. In de eerste ronde zochten beide vechters de clinch op. Zubco probeerde de partij naar de grond te brengen maar Gerges wist dit goed te pareren. Gerges traint voornamelijk in Düsseldorf en heeft daar voornamelijk zijn grondwerk weten te verbeteren. Hoewel Gerges het staand wist te houden greep Zubco naarmate de ronde vorderde het initiatief.

In de tweede ronde kwam Gerges een aantal keer goed door met stoten maar moest vervolgens toch een takedown toestaan. Zubco kwam bovenop te liggen en kwam plaatste een aantal goede stoten. Gerges bleef zichzelf goed verdedigen tot het eind van de ronde.

In de derde ronde bleef het wedstrijdbeeld onveranderd en was het Zubco die de jury wist te overtuigen met een unanieme beslissing (29-28, 29-28, 29-28). Hoewel Gerges zijn partij niet wist te winnen liet hij wel verbetering zien ten opzichte van zijn eerste MMA partij. Na afloop heeft hij via social media laten weten niet op te geven en zich even terug te trekken om sterker terug te komen.

Melvin Manhoef maakte zich in Milaan op voor zijn laatste MMA partij tegen Yannick Bahati. Manhoef, die garant staat voor spectaculaire gevechten liet al snel blijken dat hij niet van plan was zijn laatste partij te verliezen. Nadat hij, met een voor hem karakteristieke walkout de kooi in kwam liet het publiek horen dat hij nog altijd in hun harten zat. De partij zelf duurde niet lang. Manhoef plaatste een verwoestende stoot op de kin van Bahati waarnaar deze naar het canvas ging. Manhoef besprong zijn tegenstander, plaatste nog een paar harde stoten waarnaar de scheidsrechter besloot de partij te stoppen. Het was voor de Nederlander zijn 32ste overwinning. Of dit echt zijn allerlaatste partij is valt nog te bezien. Manhoef heeft aangegeven dat, wanneer Bellator naar Amsterdam komt hij graag daar zou willen vechten. Mocht dit niet gebeuren, is het echt zijn laatste partij geweest en neemt de MMA wereld afscheid van een legende.